Dpa și Reuters informează că Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, a raportat miercuri o revenire surprinzătoare pe profit, şi şi-a îmbunătăţit previziunile privind veniturile diviziei de investiţii bancare în acest an, chiar dacă se confruntă cu restructurarea şi cu efectele pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite agerpres.

Divizia de investiţii bancare a Deutsche Bank, care s-a confruntat cu dificultăţi financiare în ultimul timp, a beneficiat de pe urma turbulenţelor de pe pieţele financiare, care au majorat activitatea de tranzacţionare.

Totodată, șefii grupului bancar se declară optimiști se aşteaptă la normalizarea veniturilor în următoarele luni, pe fondul redresării economiei.

„Vedem o creştere a veniturilor la divizia de investiţii bancare, mai mare decât cea provocată de condiţiile de pe piaţă”, a afirmat directorul general al Deutsche Bank, Christian Sewing.

Profitul acționarilor și-a revenit

Profitul atribuibil acţionarilor a urcat în trimestrul trei din 2020 la 182 milioane de euro (215 milioane de dolari), faţă de pierderi de 942 milioane de euro în urmă cu un an. Ultima dată când Deutsche a raportat profit trimestrial a fost în primul trimestru din 2019. În perioada iulie-septembrie 2020, profitul înainte de taxe a ajuns la 482 milioane de euro.

În pofida rezultatelor financiare, acţiunile Deutsche Bank înregistrau miercuri un declin de 4%, mai extins decât scăderea de 3,2% a indicelui principal DAX al Bursei de la Frankfurt.

Veniturile au urcat cu 43% în trimestrul trei din 2020 la divizia de investiţii bancare. Comparativ, veniturile băncilor americane pe segmentul de investiţii bancare au urcat cu 21% în perioada iulie-septembrie 2020, conform analiştilor de la Barclays.

Banca speră să înregistreze profit înainte de taxe anul acesta, după rezultatele solide din trimestrul trei din 2020.

Acestea ar putea ajuta Deutsche să-şi îndeplinească obiectivul de a-şi restabili profitabilitatea şi a-şi reduce costurile. Per total, numărul angajaţilor ar urma să fie redus cu aproximativ 18.000 pe plan global, la 74.000, până la finalul lui 2022.

Deutsche Bank este prezentă pe piaţa din România din anul 1998, oferind produse şi soluţii personalizate pentru Corporate, Investment şi Transaction Banking, pentru clienţi corporativi şi instituţionali, precum şi servicii de Private Wealth Management pentru clienţii persoane fizice.

Deutsche Bank deţine la Bucureşti centrul de tehnologie DB Global Technology, care dezvoltă soluţii de ultimă tehnologie pentru diviziile de business şi infrastructură ale Deutsche Bank, având în portofoliu peste 770 de proiecte IT, de la înfiinţare până în prezent.