Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep, a susținut că deși medicii i-au spus tenismenei că șansele să joace tenis și că trebuie să se opereze, Halep a decis alături de familia sa să nu se lase pe mâinile medicilor și să facă exerciții pentru întărirea musculaturii din zona spatelui.

”Ea avea hernie de disc de mică. La 17 ani a luat-o durerea, a coborât pe picior, ea nu s-a dus niciodată la medic până atunci! Am întrebat-o ce simte, a simţit şi amorţeli, o lună de zile s-a dus pe la medici, peste tot pe unde a putut. Toţi i-au spus că nu prea mai poate să joace tenis. Au vrut să o trimită la Berlin să se opereze.

Eu îl cunoşteam pe domnul doctor Irimia, care e acum la Cupa Davis şi l-a făcut bine pe Victor. Cu exerciţii şi cu pauză reuşeşti să întăreşti musculatura specifică şi poţi să joci mult mai mult tenis”, a spus Firicel Tomai.

Tomai a vorbit și despre alegerea Simonei Halep de a-și micșora sânii. Conform acestuia, sportiva nu ar fi putut să ajungă unde este în ziua de azi dacă nu lua această decizie. Simona Halep s-a operat în 2009, atunci când avea 18 ani.

”Din cauza sânilor nu putea să mai continue la un nivel bun pentru că era o presiune foarte mare. Am ajutat-o pe Halep să ia decizia în ceea ce priveşte operaţia bustului. Am susţinut-o şi a fost bine pentru ea ca sportivă să facă acea operaţie”, a adăugat Tomai, pentru Telekomsport.ro.