Irina Rimes a urmat cursurile Liceului Teoretic „Constantin Stere”, iar definitivarea studiilor sale s-a făcut la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

A început să compună melodii pentru artiștii din Republica Moldova, într-o perioadă în care îi era greu din punct de vedere financiar. La un moment dat a povestit că scria piese și le vindea pe internet pentru a face rost de bani.

Primul său single „Visele” a lansat-o în industria muzicală și a ajuns rapid în topul celor mai difuzate piese de pe radiourile locale, iar în 2016 artista a câștigat premiul pentru cel mai bun debut al anului. Pe lângă piesele cântate și compuse de ea, Irina Rimes a mai compus și pentru vedete celebre cum ar fi Inna, Andra, Raluka, Alina Eremia, Antonia sau Nicoleta Nucă.

Prin muzica sa, Irina Rimes a încălzit sufletele multor oameni. Dar versurile triste sunt întâmplări reale. Puțini știu ca artista a fost căsătorită la vârsta de 22 de ani cu Andi Bănică. Conform unor zvonuri, fostul soț ar fi înselat-o cu contabila sa, pe care a lăsat-o însărcinată. Cu toate acestea, cei doi lucrează împreună la aceeași casă de discuri.

Dacă Tudor Chirilă și Andra câștigă în jur de 50.000 de euro per sezon la Vocea României, Irina Rimes câștigă mai puțin.