Nu multă lume știe ce viață a dus Radu Mazăre în Madagascar. Acest stat i-a rămas în suflet fostului edil atunci când l-a vizitat în anul 2012, probabil acesta fiind și motivul pentru care a ales acest loc unde să se refugieze.

După ce s-a întors din vacanța în Madagascar din 2012, Radu Mazăre a spus că a hotărât să concesioneze de la un trib, pe o perioadă de 99 de ani, un teren de 1,8 hectare de pe malul oceanului, aflat într-un golf în nordul Madagascarului. Mazăre ar fi plătot doar un euro pe metru pătrat. Conform presei tabloide, acesta a lansat în 2017 pe acest teren un complex de bungalouri.

„Investiţia o să fie de vreo 200 – 300.000 de euro, bungalouri plus utilităţi. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc până acolo, nu sunt foarte pretenţioşi.

Merg pentru frumuseţea locurilor şi pentru vânt. O să fie aşa, cam la două, două stele şi jumătate. Mâna de lucru o să fie ieftină, aşa că nu o să coste mult”, declara, în 2012, Radu Mazăre.

„Acolo am găsit un amplasament cu potenţial, cu un preţ rezonabil, într-o zona turistică, era la ocean- aproximativ 2 hectare. Am discutat cu Elan (Schwartzenberg) despre posibilitatea de a face o investiţie acolo. Am convenit să o realizăm. Eu si Mihai am demarat discuţiile cu tribul care era proprietar despre teren când am revenit în Madagascar. Am luat terenul în concesiune pe numele meu şi pe numele fratelui meu Mihai pe o perioadă de 99 de ani”, a declarat fostul primar în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă în 2016, potrivit Adevărul.

Consulul onorific al republicii în România, Serge Rameau, a povestit despre afacerile lui Mazăre din Madagascar și a oferit detalii despre viața pe care fostul edil o ducea acolo

„Radu Mazăre nu a venit în Madagascar ca investitor, a venit ca expatriat cu contract de muncă, adică un cetățean străin care vine să muncească la Madagascar. A și investit între timp… Nu a investit el personal. El nici nu e acționarul firmei. Acționarii firmei sunt societăți offshore, din Belize, lucrurile sunt foarte încurcate. Fiul doamnei Toader, care este consulul onorific al României în Madagascar, fiul ei, Dorin, a cumpărat terenul pentru domnul Mazăre și i l-a dat în chirie și a fost angajat de dl. Mazăre”, a declarat Serge Rameau, la România TV.

„Nu, nu se ascundea. Era un om liber. (…) Avea cerere de emigrare în Madagascar, depusă în Italia, la Roma, fiind cetățean al Uniunii Europene. (…) Era expatriat, cu contract de angajat la propria sa firmă, cu cazier judiciar curat și pașaport nou-nouț când a venit în Madagascar” – a explicat diplomatul.