Fondurile europene reprezinta un mare avantaj pe care Romania il poate avea din apartenenta la Uniunea Europeana. În ciuda faptului că guvernele nu s-au dovedit foarte pricepute în absorbția de banii disponibili, situația poate fi diferită atunci când vorbim despre investitorii privați.
Astfel, numai pentru anul 2020, încă 61 milioane euro vor fi disponibile pentru 10 județe ale țării. Banii sunt puși la dispoziția companiilor mici și mijlocii printr-o suplimentare oferită în cadrul liniei de finanțare POR2 – IMM și vor fi disponibili până la 24 martie 2020.
Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de minimum 200.000 euro și maximum 1 milion euro, iar procentul acesteia variază între 45 și 90%. În funcțâie de destinație și regiunile geografice. Investițiile eligibile includ construirea, modernizarea, extinderea spațiilor de producție/servicii sau dotarea cu active corporale și necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.
Roxana Mircea, Managing Partener la REI Finance Advisors a oferit detalii despre ultimele fonduri disponibile pentru 2020 în cadrul emisiunii CapitalTV.