Cele mai noi informaţii din partea autorităţilor privind evoluţia coronavirusului în România sunt îmbucurătoare.

La Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr. Matei Balș” au fost finalizate 27 de teste, pentru persoane din Gorj, Dolj, Galați și București, toate având rezultat negativ pentru coronavirus.

Ce alte informaţii au mai transmis, recent, autorităţile sanitare din România

Anterior, autorităţile sanitare au mai transmis că femeia şi bărbatul din judeţul Alba, internaţi sâmbătă dimineaţa, după ce unul a acuzat dureri în gât şi dificultăţi în respiraţie, iar celălalt febră, la puţine zile după ce s-au întors din Italia, nu au coronavirus, testul efectuat duminică fiind negativ în ambele cazuri.

Cei doi, din zona Munţilor Apuseni, au călătorit recent în Italia şi se aflau în autoizolare la domiciliu. Sâmbătă dimineaţa au sunat la 112, după ce unul din ei a acuzat dureri în gât şi dificultăţi în respiraţie, iar celălalt febră. Ambii au fost internaţi, potrivit protocolului, iar probele au fost trimise pentru analiză la centrul de testare din Cluj-Napoca. În total, în Alba au fost recoltate, în ultimele zile, şapte probe pentru efectuarea testului de coronavirus, toate fiind negative.

Potrivit datelor comunicate de Ministerul Sănătăţii, duminică, ora 16:00, la nivel naţional, erau 52 de persoane aflate în carantină, în timp ce alte 8.085 de persoane se aflau în izolare la domiciliu.