Au apărut noi detalii în scandalul care a șocat întreaga Românie. Potrivit informațiilor apărute în presă, familia care a adoptat-o pe Sorina se numeşte Săcărin şi este din Craiova. Soţii Ramona şi Gabriel au cetăţenie româno-americană şi mai au doi copii, un băieţel şi o fetiţă de vârstă apropiată Sorinei.

Mama adoptivă e manager în domeniul medical, în Statele Unite, tatăl este inginer, iar sora acestuia este psiholog, are o clinică, este doctor în psihologie, are o clinică în America şi acordă asistenţă copiilor cu probleme speciale, au susținut jurnaliștii de la Adevărul.

Într-o altă declarație, oferită pentru Libertatea, părinții adoptivi au susținut că fetița este bine, liniștită și urmează să plece acasă, după încheierea tuturor procedurilor necesare.

„Sorina este bine, a fost puțin speriată, dar s-a liniștit, a mâncat și este bine. Am făcut un fel de înțelegere, ca să zic așa, a promis că se va împrieteni cu noi, că vom fi prieteni, iar când va fi mare va face ce vrea ea. Referitor la ce s-a întâmplat astăzi, autoritățile au făcut ce ar fi trebuit să facă pentru a lua un copil care era ținut acolo ilegal. A fost tot timpul un psiholog cu Sorina, iar acum, așa cum am spus, este bine”, au transmis cei doi români stabiliți în SUA.