O substanță din țigările electronice poate afecta iremediabil plămânii. O spun mai mulți specialiști care au publicat un articol pe această team, într-om revistă de specialitate.  Autorii articolului din jurnalul Toxicology au subliniat însă și nevoia de studii suplimentare pe această temă. 

Țigările electronice conțin o substanță chimică numită diacetil, care a fost asociată în trecut cu sindromul de „plămân popcorn”, notează Digi24, citând mai multe articole de presă.

 Unele dintre acestea concluzionau că țigările electronice duc la apariția acestui sindrom. Însă aceste afirmații sunt exagerate, scrie publicația Snopes și spun o serie de experți, care au avertizat că este nevoie de date suplimentare înainte să se stabilească o relație directă între utilizarea țigărilor electronice și sindromul de „plămân popcorn”.

Obliterarea lumenului (bronchiolitis obliterans) afectează bronhiolele (n.r. fiecare dintre ramificațiile bronhiilor care pătrund în profunzimea plămânilor; cele mai mici căi aeriene). În cazul persoanelor care suferă de boală, bronhiolele se inflamează și suferă leziuni. Aceste leziuni provoacă cicatrici, care, la rândul lor, pot bloca căile aeriene. Simptomele includ tuse, dificutăți de respirație, oboseală și respirație șuierătoare, chiar și în lipsa astmului sau a unei răceli.