Scăderi au fost înregistrate atât la depozitele în lei, cât și la cele în valută. În ceea ce privește cele două mari categorii de deponenți – persoane fizice și persoane juridice – valorile totale ale depozitelor acestora au avut evoluții opuse, depozitele populației înregistrând o variație trimestrială pozitivă, în timp ce depozitele persoanelor juridice au avut o dinamică negativă.

La 30 septembrie 2013, valoarea totală a depozitelor la instituțiile de credit din România s-a situat cu 16,4 miliarde lei sub cea înregistrată în aceeași perioadă a anului precedent, declinul anual fiind de 5,1% (variație anuală de -6,9% în termeni reali). Depozitele în moneda națională totalizau, la sfârșitul trimestrului III 2013, 155,3 miliarde lei (variație trimestrială de

-0,4%  în termeni nominali), deținând o pondere de 51,2% în totalul depozitelor din sistemul bancar din România. Declinul depozitelor în lei înregistrat în trimestrul III 2013 a fost de terminat în principal de dinamica negativă a valorii depozitelor în lei ale persoanelor juridice, scăderea cu 0,9 miliarde lei neputând fi compensată de creșterea cu 0,3 miliarde lei a depozitelor în lei ale persoanelor fizice.

La 30 septembrie 2013, depozitele în valută la instituțiile de credit din România însumau 148,2 echivalent miliarde lei, cu 0,5% sub nivelul de la sfârșitul trimestrului anterior. Ambele componente ale depozitelor pe monede de denominare au consemnat un declin la nivelul anului, cu o variație de -6,3% în cazul depozitelor în lei (-8% în termeni reali), respectiv -3,9%  pentru depozitele în valută (-5,7% în termeni reali). Pe parcursul trimestrului III 2013, valoarea totală a depozitelor la instituțiile de credit participante la FGDB și a celor la sucursalele din România ale băncilor din alte state membre ale Uniunii Europene au consemnat evoluții opuse. La instituțiile de credit participante la FGDB, valoarea depozitelor a înregistrat o scădere cu 3,3 miliarde lei, până la 275,9 miliarde lei, în timp ce valoarea depozitelor la sucursalele din România ale băncilor străine s-a majorat cu 1,9 miliarde lei, atingând valoarea de 27,7 miliarde lei, corespunzătoare unei variații trimestriale de +7,4%. Această creștere s-a datorat, în principal, evoluției pozitive a depozitelor în valută ale persoanelor juridice de valori mai mari de 100.000 euro. Acestea au înregistrat un spor trimestrial de peste 3 echivalent miliarde lei.