În perioada menţionată, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut cu 2,5%, depăşind 100 de miliarde de lei. Ca ritm anual, la 30 noiembrie 2016, depozitele în lei ale persoanelor fizice au înregistrat o creştere de 12,1% (12,9% în termeni reali) faţă de 30 noiembrie 2015.

Totodată, depozitele în monedă naţională ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) au urcat cu 2,6%, până la 78,44 miliarde de lei, în ritm lunar, iar în ritm anual au avansat cu 16,2%.

Depozitele în valută ale rezidenţilor, populaţie şi firme (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, au crescut cu 0,1%, până la nivelul de 84,6 miliarde de lei (exprimate în euro, depozitele în valută au scăzut cu 0,4%, până la 18,738 miliarde de euro). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 5% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 3,7%).

În cazul populaţiei, depozitele în valută au crescut cu 7,7% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 6,1%), iar economiile în valută ale firmelor (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei au scăzut cu 0,5% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor persoane juridice s-au diminuat cu 2,1%). AGERPRES