Depozitarul Central S.A. a devenit singura institutie din Romania abilitata de CNVM (Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare) sa aloce si sa gestioneze codurile ISIN (International Securities Identification Number) si codurile CFI (Clasification of Financial Instruments) stabilite de International Organization of Standardization (ISO), informeaza un comunicat Depozitarul Central. CNVM a hotarat emiterea atestatului prin care confirma pozitia Depozitarului Central pe data de 25 ianuarie 2007. 

Potrivit comunicatului, Depozitarul Central S.A. se va inregistra la Asociation of National Numbering Agenncies (ANNA) in calitate de Agentie Nationala de Numerotare a instrumentelor financiare, si va va prelua copia bazei de date de la Societatea Nationala de Compensare, Decontare si Depozitare pentru Valori Mobiliare S.A. (SNCDD), baza de date ce cuprinde codurile ISIN si codurile CFI, alocate de aceasta societate. 

Depozitarul Central S.A. si-a inceput activitatea pe data de 03.01.2007 si presteaza servicii de depozitare si registru cu valori mobiliare, tranzactionate pe pietele reglementate si in cadrul sistemelor alternative de tranzactionare, precum si orice operatiuni in legatura cu acestea.  

Depozitarul Central S.A. poate efectua ca activitate conexa, in legatura cu obiectul principal de activitate, alocarea si gestionarea codurilor ISIN si a altor coduri de acest fel, se mai arata in comunicat. Totodata, Depozitarul trebuie sa intocmeasca si sa pastreze evidenta privind datele de identificare ale fiecarui emitent de valori mobiliare prin care se efectueaza operatiuni de depozitare si registru.

 

Sursa: Capital 07 Februarie 2007