„Anuntul de acum al PNL cu privire la solicitarea adresata PSD de a nu supune la vot motiunea de cenzura inainte de pronuntarea CCR, confirma deci rumoarea de pana acum si anume ca Guvernul va fi picat odata cu acest vot.

Ce zile vin!”, a scris Denisa Rifai pe propria pagină de Facebook.

Liberalii declanșează conflictul juridic între Guvern şi Parlament

Conform informațiilor transmise de Ludovic Orban, liberalii au luat decizia de a declanşa conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament referitor la depunerea moţiunii de cenzură de către PSD.

„Am luat decizia să declanşăm conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament privitor la depunerea acestei moţiuni de cenzură”, a transmis Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că sesizarea la CCR ar urma să fie depusă joi sau vineri.

Adevărul despre conținutul moțiunii de cenzură

Social democrații anunță de ceva vreme Guvernul cu depunerea moțiunii de cenzură, iar acest lucru s-a și întâmplat în această luni. Textul moțiunii de cenzură l-a făcut pe premierul Ludovic Orban să răbufnească la adresa PSD-ului.

Premierul Ludovic Orban este de părere că moţiunea de cenzură a PSD este una „manipulatorie” şi reprezintă „o colecţie de minciuni”.

„Eu o asemenea colecţie de minciuni, de date falsificate, o asemenea moţiune manipulatorie nu am văzut văzut niciodată în istoria moţiunilor de cenzură în ultimii 30 de ani”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

Totodată, potrivit premierului PSD-ul minte și cu privire la creșterea salariului mediu net, dar și cu privire la alte aspecte legate de gestionarea pandemiei.

„La ora actuală la 10 august numărul de angajați est de peste 5 milioane de angajați. Noi avem mai mulți angajați înainte de pandemie. În România salariul mediu net este de mai mare acum. Noi am crescut cu 5% salariul mediul net.

E o minciună gogonată scrisă de acești indivizi care nu înțeleg nimic. Noi 20 de zile n-am avut posibilitatea timă de 20 de zile să dispunem măsuri de împiedicare a virusului. Nu le e rușine baronilor PSD?”, a mai spus premierul.