Bătaie ca în filme între PSD și PNL, mai exect între doi repezentanți ai acestor partide. Un scandal monstru a izbucnit în sediul Biroului Electoral Muncipal Focșani între un liberal și un social-democrat. Cei doi vin cu acuze reciproce de agresiune și se amenință că vor depune plângeri penale.

De la ce a pornit totul? În prima fază, reprezentantul PNL i-a acuzat pe social-democrați că au depus la dosarul de candidatură pentru primăria Focșani semnături suspecte.

Ulterior, într-un comunicat de presă al , se arată că liberalul Cristi Irimia a fost sechestrat în biroul reprezentantului PSD din cadrul Biroului Electoral Municipal, Bogdan Emilian Matișan.Mai mult chiar, social-democratul l-a și lovit pe cel de la PNL. Totul ar fi început de la faptul că liderul PNL a dorit să consulte listele cu semnături depuse în dosarul de candidatură al actualului primar din Focșani, Cristian Misaila, susține organizația PNL Vrancea.

Incidentul s-a petrecut joi, la orele prânzului, la primul etaj al clădirii Primăriei Focșani, unde este sediul BEM.

Trebuie spus că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a adoptat planul general de măsuri cu privire la alegerile locale din 27 septembrie.

„Ţinând cont de actualul context generat de pandemia de COVID-19, reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor au subliniat, în cadrul şedinţei Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale, importanţa unei bune colaborări atât la nivel central, cât şi la nivel teritorial, pentru ca alegerile să fie organizate în condiţii de legalitate, dar şi de protejare a sănătăţii cetăţenilor”, informează un comunicat al MAI.

De altfel, despre alegeri a vorbit și Klaus Iohannis, care a explicat că acestea ar putea fi amânate doar dacă Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică avertizează cu privire la numărul mare de cazuri înregistrate în ceea ce privește infecția cu noul coronavirus.