Duminică seara a fost difuzată o nouă ediţie a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Dezvăluiri şocante din trecutul lui Victor Ciorbea

De data aceasta, Denise Rifai a avut drept invitat un personaj cu greutate din politica românească: Victor Ciorbea, fost premier al României şi fost Avocat al Poporului.

Cu această ocazie, fostul prim-ministru din perioada decembrie 1996 – martie 1998 a povestit câteva amănunte foarte puţin cunoscute despre viaţa sa, inclusiv un moment din copilărie care i-a pus serios viaţa în pericol.

Victor Ciorbea i-a povestit lui Denise Rifai că a fost un copil bolnăvicios şi totul i s-a tras de la momentului botezului, când a făcut o dublă pneumonie.

Într-un interviu mai vechi, Victor Ciorbea povestea despre acel moment: “M-am născut foarte sănătos, zdravăn, dar un preot ortodox m-a cufundat în apa înghețată a unui rău. Era luna decembrie. Am făcut dublă pneumonie și din cauza aceasta am făcut toate bolile posibile ale copilăriei.”

Denise Rifai: Aţi fost la un pas de moarte din cauza botezului?

Un medic nou venit în comună a reușit să îl salveze după ce i-a administrat o supradoză de antibiotice din cauza căreia se lupta și astăzi cu anumită rezistență la medicamente. Denise Rifai l-a întrebat pe fostul premier dacă este de părere că a fost, atunci, la un pas de moarte.

“Am cam fost. Sigur că, Dumnezeu să îl odihnească în pace, eu sunt convins că a fost un bun creștin, dar a făcut o interpretare a Bibliei așa cum a înțeles dumnealui. Isus a fost botezat în apa Iordanului, numai că în Iordan erau plus 30 de grade, aici erau cam minus 20 și ceva.

De Crăciun, în Apuseni, în apă înghețată, au spart o copcă cu un fel de picamăr, cu toporișcă și acolo m-au băgat și apoi încă 2 km prin viscol până acasă. Vă dați seama că am făcut dublă pneumonie și toate bolile care se puteau imagina, dar Dumnezeu m-a salvat și cred în el până la capăt”, a povestit Victor Ciorbea, duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Prima beţie, la doar 4 ani! “M-am îmbătat cu un vecin în vârstă de 70 de ani. (…) Bunicul era să îl omoare în bătaie”

Fostul premier a vorbit apoi şi despre un alt episod, care a avut loc la vârsta de 4 ani, care i-ar fi putut pune iarăşi serios viaţa în pericol. Şi nu a fost singurul: “Am făcut la nebunii de nu vă puteţi imagina!”

“Dar după ce m-a salvat acel medic, am făcut la nebunii de nu vă puteți imagina! Vreau doar să enumăr câteva. La 4 anișori și ceva am avut prima mea beție. M-am îmbătat cu un vecin în vârstă de 70 de ani care mi-a dat palincă proaspăt făcută și caldă și o luam ca pe un ceai.

Mi-au trebuit două zile ca să-mi revin, iar bunicul era să îl omoare în bătaie. Ce să vă spun, că am trecut prin atâtea…”, a mai spus Victor Ciorbea.