Denise Rifai a vrut să afle de la liderul USR, Dan Barna de ce a ales să poarte celebri pantofi cu model în carouri la Congresul USR. Aceștia au fost îndelung comentaţi de televiziuni.

“Denise Rifai: Deja l-am numit “Fashion Icon-ul politicii româneşti”. Noi am tot comentat despre pantofi tăi. Fiecare cu gustul lui, dar au fost o apariţie acei pantofi în carouri, cu care ţi-ai făcut debutul pe scenă, la Teatrul Naţional. Par neconfortabili.

Dan Barna: Nu. Sunt foarte mulţumit. Nu am niciun regret. A fost interesant că aceşti pantofi au stârnit cele multe reacţii, foarte multe extraordinar de pozitive, foarte multe negative.

Denise Rifai: Tu, personal, ce ai vrut să transmiţi?

Dan Barna: Nimic. Pur şi simplu aveam cureaua din acelaşi material şi mi s-a părut o ţinută potrivită pentru un congres al unei generaţii de viitor, nimic mai mult. Nu era vreun mesaj subliminal, sunt foarte mulţumit. O să îi mai port şi la alte evenimente. Sunt nişte pantofi.”

Subiectul pantofilor a revenit și spre finalul emisiunii. Denise Rifai l-a întrebat pe Dan Barna dacă i-au purtat noroc.

“Norocul îl am în felul meu de a fi şi de a crede şi din optimismul meu personal. Pantofii au fost doar încălţămintea unei zile”, a replicat acesta.