Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici a cerut schimbarea lui cu mult timp în urmă. De altfel, este de notorietate antipatia pe care și-o poartă cei doi. Pretextul oficial este că șeful ANAF nu-și face corect datoria și nu reușește să colecteze sumele promise. Motivul real ar fi faptul că Ionuț Mișa a scăpat mai multe informații către presă, au dezvăluit surse pentru Capital.

Se pare că actualul șef de la Fisc ar fi transmis mai multor jurnaliști că se fac presiuni enorme asupra lui pentru a face rost de cât mai mulți bani din diverse sancțiuni aplicate companiilor, pentru a acoperi gara existentă deja în bugetul de stat. Aceste informații ar fi ajuns și la urechile lui Liviu Dragnea, care dacă până acum, l-a tolerat în funcție de data aceasta ar fi de acord cu demiterea lor.

Conform acelorași surse, premierul Viorica Dăncilă ar urma să-l demită chiar astăzi, iar un nume care ar fi luat în calcul pentru înlocuirea acestuia ar fi actualul vicepremier, Viorel Ștefan, care era în cărți și pentru șefia ASF. Doar că acolo nu a reușit să se impună, iar la conducerea instituției care dă cele mai mari salarii din statul român, este în continuare Leonardo Badea.