Constructorul francez a precizat că directorul general Carlos Ghosn va prelua, temporar, şi atribuţiile de director operaţional.

‘De comun acord cu Renault, Carlos Tavares încetează de astăzi să mai ocupe funcţia de director operaţional la Renault pentru, a putea urma o serie de proiecte persoanele’, se arată într-un comunicat de presă al Renault.

În vârstă de 55 de ani, Carlos Tavares şi-a petrecut întreaga carieră la Renault, unde, din luna iulie 2011, ocupa funcţia de director operaţional, fiind, practic, mâna dreaptă a CEO-ului Carlos Ghosn.

Într-un interviu acordat Bloomberg în urmă cu două săptămâni, Carlos Tavares a evocat posibilitatea plecării sale de la Renault pentru a prelua conducerea unui alt constructor auto, în condiţiile în care consideră că există şanse minime pentru ca într-o zi să-i succeadă în funcţie lui Carlos Ghosn.

‘Experienţa mea ar fi de folos pentru orice mare companie. De ce nu General Motors? Ar fi o mare onoare pentru mine să conduc o companie precum GM’, a declarat Tavares.

În primul trimestru, înmatriculările grupului (mărcile Renault, Dacia şi Samsung Motors) au scăzut cu 4,7%, până la 608.455 de unităţi, pe o piaţă mondială care a înregistrat o creştere de 0,7%. În timp ce în Europa înmatriculările au scăzut cu 11,6%, Renault a înregistrat o creştere de 20,8% în regiunea Eurasia şi o creştere de 9,1% în regiunea Euromed – Africa.

Compania Dacia de la Mioveni /sudul României/ a fost preluată de Renault în anul 1999. Până în prezent, a lansat şapte modele sub marca Dacia, respectiv Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway şi Dacia Duster.

SURSA: Agerpres