PNL a suferit o nouă lovitură! Un liberal din vârful formațiunii tocmai și-a dat demisia

Potrivit celor scrise, aceasta este surprinsă de modul în care se iau decizii în PNL și a fost determinată să părăsească formațiunea din cauza faptului „că s-a ajuns până la a minți, efectiv, electoratul”.

„A venit momentul în care să îmi iau rămas bun de la un proiect pentru care mi-am dedicat toată energia ultimilor ani. Un proiect în care am crezut cu tărie, un proiect care m-a determinat să lupt pentru toate principiile pe care le-am dobândit de-a lungul vieții. Un proiect politic despre care credeam că este drept, despre care credeam că mă reprezintă, pe care l-am propovăduit cu toată puterea mea.

Astăzi, din acel proiect nu mai regăsesc nimic care să mă reprezinte. Oamenii s-au schimbat, principiile s-au schimbat, valorile, așteptările.

Astăzi, Partidul Național Liberal este un partid care nu mă face mândră, modul de a se lua deciziile mă surprinde, iar faptul că s-a ajuns până la a minți, efectiv, electoratul, m-au determinat să părăsesc acest proiect.

Renunț la Partidul Național Liberal de astăzi, pentru a-mi putea continua toate proiectele pe cont propriu, fără minciuni, fără compromisuri, fără rușine”, a scris Laura Cătălina Culipei pe Facebook.

PNL și PSD au bătut palma

Anterior, surse politice au declarat în exclusivitate pentru Capital că liberalii au ieșit în final victorioși din cadrul negocierilor purtate cu social democrații, care s-au întins pe câteva zile.

„PNL a reușit să impună în negocierile cu PSD 7% investiții și fără taxe noi”, spun sursele noastre.

De menționat este faptul că Rareș Bogdan declara încă de joi că liberalii își doresc ca noul Guvern să vină cu investiții pentru români și să se implice activ, în special în chestiunile sociale, lucru care s-a concretizat în cursul zilei de astăzi, odată cu victoria obținută de PNL.

„De acum încolo, urmează să venim cu partea de livrare, de a livra românilor investiții. Important este spre ce ducem acești bani, trebuie să ridicăm zonele defavorizate, ca zona Moldovei, zona sudică, zona dunăreană. Avem chestii sociale de rezolvat, pense minime”, a spus Rareș Bogdan.

În ceea ce privește postul de premier, PNL l-a propus în final pe Nicolae Ciucă. El a fost și cel care a anunțat joi seară că  a fost încheiată o rundă de negocieri consistentă, cu pași importanți pentru pachetul social, astfel încât taxele să nu mai crească într-o perioadă atât de dificilă.