Printre principalele servicii oferite de această nouă operațiune se numără activități dedicate SAP ( soft integrat de gestiune a resurselor companiilor), managementului informației și altor tehnologii digitale.

“Stabilirea Centrului de tehnologie la București înseamnă o recunoaștere a talentelor IT pe care România le are, precum și a dinamicii pieței locale de IT. Am încredere că acest Centru de Servicii Regionale va deveni unul de referință la nivel mondial și va oferi talentelor IT din România oportunitatea de a-și dezvolta aptitudinile, prin implicarea în proiecte internaționale majore”, a spus Satya Swaroop Roddam, managing director Deloitte Tehnologie.

Noua operațiune va avea un rol important în evaluarea schimbărilor pe care tehnologia le va produce în mediul de afaceri. Fiecare client are o anumită expuere față de progresul tehnologic, fie că vorbim despre informatizare în general sau despre importanța inteligenței artificiale sau altor tehnologii de top. Rolul Deloitte Tehnologie va fi să estimeze care sunt aceste schimbări, cu ce viteză se vor produce și cum se poate  profita de acestea, au preciat oficialii companiei cu ocazia lansării oficiale.

România a fost preferată altor state europene pentru această operațiune în special datorită forței de muncă foarte bine calificate în domeniul IT. O sintagmă foarte des folosită de reprezentanții firmei americane a fost „dorința de a învăța” specifică românilor, calitate care a cântărit mult în luarea deciziei.

Clujul a fost de asemenea luat în considerare ca posibil amplasament al centrului, dar a fost ales Bucureștuiul pentru că oferă conexiuni aeriene mai bune cu principalele orașe europene importante pentru Deloitte. De asemenea, un avantaj al României l-ar putea constitui și parteneriatul strategic cu SUA, în ciuda faptului că decizia Deloitte de a-și plasa acest centrul regional pentru tehnologie la București este „strict o decizie de business”, așa cum au precizat oficialii companiei. Deloitte mai deține centre regionale de tehnologie în Hyderabad (India), Belfast (Irlanda de nord) și Orlando (SUA).