Unul dintre candidații anunțați pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc anul acesta în România a fost huiduit copios, cu ocazia mitingului de comemorare a evenimentelor din 10 august 208. Interesant este că respectivul candidat promovează valori liberale și se declară aproape de diaspora, căreia îi este dedicată mișcarea din Piața Victoriei.

Mihail Neamțu a fost apostrofat, sâmbătă, în Piața Victoriei, în timpul manifestației ce marchează un an de la protestele din 10 august 2018. Acesta strângea semnături pentru candidatura sa la prezidențialele din toamnă, potrivit Mediafax, citat de stiripesurse. 

Mihail Neamțu strânge, sâmbătă, semnături pentru candidatura sa la prezidențiale în Piața Victoriei din București, în timpul manifestației care marchează un an de la protestele din 10 august 2018.

El a fost huiduit de unele persoane de acolo, în timp ce discuta cu protestatari.

În jurul lui Neamțu se aflau persoane ce purtau tricouri cu sigla formațiunii politice Alternativa Dreaptă.

Partidul a anunțat, luni, că îl va susține la alegerile prezidențiale pe scriitorul și analistul politic Mihail Neamțu, nume vehiculat deja în cursa internă a Partidului Mișcarea Populară pentru candidatul la Președinție.

Numele lui Mihail Neamțu este vehiculat și în cursa internă a PMP pentru Președinție, alături de Eugen Tomac, Robert Turcescu, Theodor Paleologu şi George Mioc.

DREPT LA REPLICĂ Mihail Neamțu

„Stimată doamnă, Stimați domni,

Dragi colegi,

O societate dreaptă și o presă democratică se bazează pe vechiul principiu al dreptului roman: audiatur et altera pars. Am colaborat cu publicații internaționale (de la EuroNews până, cel mai recent, la The Economist) și nimeni în presa credibilă n-a eludat vreodată punctul de vedere al subiectului despre care se face vorbire.

Mai multe publicații (Mediafax, StiriPeSurse.Ro, etc.) au transmis că subsemnatul ar fi fost apostrofat în Piața Victoriei la mitingul Diasporei din 10 august pentru că am strâns semnături la alegerile prezidențiale din 2019.Informația este categoric falsă și cer un drept la replică sub următorul titlu: N-am strâns semnături, ci am dat autografe!

Preț de câteva ore, m-am aflat sâmbătă în Piața Victoriei unde am interacționat cordial cu sute de oameni. Este adevărat că timp de 30 de secunde, 4-5 cetățeni îngrijorați (între care și cunoscutul Marian Ceaușescu, lider al mișcării #Rezist) mi-au reproșat verbal susținerea pentru Referendumul din toamna anului 2018. Chestiunea a fost imediat lămurită. În câteva minute, am fost văzuți scandând împreună sloganuri antiguvernamentale. În rest, m-am întreținut cordial și am dat câteva autografe pentru cărțile Vârstele Iubirii și Visul României Mari.

N-au existat, așadar, tabele de semnături și nici liste. Nimeni n-a putut oferi probe video care să justifice titlurile rostogolite în mediul online. Deontologic, era absolut imperativă intervievarea subiectului despre care se publică o asemenea știre falsă și tendențioasă. Cer, așadar, publicațiilor care au dezinformat publicarea acestui drept la replică.

Presa este a patra putere a unei democrații. Pe minciună chiar nu putem construi o Românie mai bună”, spune Mihail Neamțu.