ALDE îl va susține pe Ion Popa ca președinte al Senatului după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta din urmă a declarat că dacă vreun membru acceptă funcții fără acordul și sprijinul partidului va fi exclus, scrie Mediafax.

„Prima decizie e cea referitoare la susținerea colegului senator Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului României. A doua decizie pe care am luat-o a fost cea privitoare la pierderea calității de membru ALDE pentru persoanele care fără acceptul sau susținerea partidului acceptă funcții, conform prevederilor statutare. Aceste decizii au fost luate cu o largă majoritate. A fost prezent și domnul Meleșcanu care și-a cerut scuze colegilor pentru situația pe care a generat-o. Nu putem accepta astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului Politic Central al ALDE de marți la Parlament.

Declarația îl vizează în primul rând pe Teodor Meleșcanu care a fost propus de PSD pentru șefia Senatului după demisia liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.