Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că a avut discuții cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind o eventuală fuziune între cele două formațiuni politice.

„Am avut aceste discuții”, a spus Ciolacu.

Totodată, întrebat dacă ar putea exista o fuziune a PSD cu ALDE sau PPU-sl, liderul social-democraţilor a replicat că există astfel de discuții de ceva vreme.

„Sunt discuții cu toată lumea în ceea ce privește fuziuni, nu mai avem alianțe. Am avut multe discuții cu domnul Tăriceanu și-l respect în continuare pentru demnitatea dânsului. Este un om politic chiar demn, tot respectul… am avut aceste discuții (n.r. despre fuziune PSD – ALDE)”, spune Marcel Ciolacu despre o posibilă fuziune.

În același timp, Ciolacu a mai precizat că liderii PSD, cu unanimitate de voturi, au decis să nu reconfirme protocolul de coaborare cu UNPR, semnat de Viorica Dăncilă, potrivit căruia PSD trebuia să cedeze trei senatori și cinci deputați formațiunii condusă de Gabriel Oprea.

PSD și ALDE au mai avut discuții

Nu este prima oară când PSD și ALDE poartă astfel de discuții. În urmă cu câteva luni, cele două partide politice își doreau o alianță la alegerile locale care au avut loc săptămâna trecută.

Astfel, în luna iunie, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu anunța că are discuţii cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi cu cel al Pro România, Victor Ponta, pentru încheierea unei alianţe între cele trei partide la alegerile locale.

„Am discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Victor Ponta în acest sens şi nu numai la Bucureşti”, a precizat Ciolacu, la B1 TV.

Și preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunța atunci că ALDE, PSD şi Pro România ar putea avea candidați comuni la următoarele alegeri locale şi parlamentare, iar cele trei formațiuni purtau atunci negocieri în vederea formării unei coaliții electorale.

„Credem că avem o şansă reală la următoarele alegeri mergând într-o coaliţie de centru-stânga”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la România Tv.