Raluca Turcan, Prim-vicepreședinta PNL a declarat într-o intervenție telefonică la RFI că există persoane din conducerea PSD care fac presiuni asupra semnatarilor moțiunii.

Aceasta susține că li s-au promis funcții publice și susțineri în parlament pentru cei care nu semnează moțiunea de cenzură în ceea ce privește demiterea Cabinetului Dăncilă.

În plus, aceasta a mai declarat că liberalii sunt pregătiți pentru orice situație, inclusiv de a fixa votul în week-end.

”Nu ascund faptul că sunt niște presiuni uriașe în momentul de față. Practic, în permanență sună telefonul din partea celor de la PSD, de la nivelul cel mai înalt din PSD, pe semnatari ai moțiunii, pentru a-i face să se răzgândească, pentru a încerca să-i momească cu oferte de ultim moment, care de care mai irezistibile. De la funcții publice, până la susțineri în Parlament pe diferite probleme de interes pentru semnatari. Eu cred în tăria de caracter a celor care au semnat această moțiune (…). De la persoane de la cel mai înalt nivel, fie de la persoane din conducerea Camerei Deputaților, din conducerea Guvernului, oameni care consideră că au pârghii de influență asupra celor care au semnat moțiunea de cenzură. Este o stare de asediu”, a declarat Turcan la RFI.

Moțiunea de cenzură a Opoziției se numește ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” și urmează să fie depusă luni, 30 septembrie, la Parlament.

Potrivit anumitor surse politice, votul moțiunii va avea loc cel târziu pe 8 octombrie în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Liderul PNL, Ludovic Orban a declarat că până acum documentul a fost semnat de 237 de parlamentari de la toate partidele, inclusiv PSD.