Data de 15 mai, când România va ieşi din starea de urgenţă, se apropie cu paşi repezi. Autorităţile nu par încă decise asupra măsurilor ce vor fi luate după acest moment, dacă este să ne luăm după declaraţiilor principalilor lideri.

Spre exemplu, Marcel Vela nu este deocamdată decis în ceea ce priveşte declaraţia pe propria răspundere, despre care iniţial se spunea că nu vom mai avea nevoie deloc de ea.

“Încă nu am decis cu privire la declarație (pe proprie răspundere, n.r.). Materialul este pus spre dezbatere și transparență de către MAI. Sunt propuneri pe un material de lucru. Nu este un document juridic final”, a declarat ministrul Afacerilor Interne pentru Antena 3.

Românii îi pot trimite sugestii şi propuneri lui Marcel Vela

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Marcel Vela le-a transmis românilor că îi aşteaptă cu propuneri utile pentru planul de luptă cu noul coronavirus.

“Dragi prieteni,

La postarea mea, preluată de pe site-ul MAI, unde sunt publicate spre transparență și dezbatere măsurile propuse de către medicii specialiști în epidemiologie și boli infecțioase (pentru prima etapă de relaxare când se va trece în Starea de Alertă), am primit foarte multe idei, propuneri sau observații.

Vă mulțumesc tuturor și vă fac următoarele precizări:

  • lista cu măsuri se va finaliza din punct de vedere juridic, dezbate și aproba în următoarea săptămână.
  • oricine dorește să transmită, în mod oficial, propuneri în această luptă cu noul coronavirus, o poate face la următoarea adresa de e-mail, anunțată în postarea de pe site-ul MAI, cât și la anunțul de pe site-ul INSP (Institutul Național de Sănătate Publică): [email protected]
  • scopul nostru, al tuturor, este protejarea sănătății și oprirea răspândirii infecțiilor, pentru a ne putea gândi de la 1 iunie la o noua etapă de relaxare.

Vă mulțumesc și vă doresc o duminică binecuvântată cu multă, multă sănătate!”