„Fără doar şi poate că este dreptul celor de la PSD să decidă cine sunt miniştrii care îi reprezintă în cabinet şi, aşa cum se ştie, Ministerul Justiţiei era un portofoliu al PSD-ului. Acum, în ceea ce-l priveşte pe Tudorel Toader, eu cred că el a avut un rol important în demersul pe care noi, coaliţia PSD şi ALDE l-a întreprins pentru reformarea justiţiei, pentru a încerca să revenim la normalitate şi a încerca să asigurăm independenţa justiţiei, pentru a rupe aceste legături oculte între servicii şi parchet, în fine, pentru a repune justiţia în normalitate”, a declarat Tăriceanu miercuri seară, la Antena 3.

„Şi Toader a făcut multe lucruri, hai să ne aducem aminte, niciun ministru în ultimii zece ani n-a avut curajul să-i clintească un fir de păr lui Codruţa Kovesi. Sau, cum a fost mai recent, cererea de revocare pentru stimabilul domn Augustin Lazăr, care, sigur, nu a fost semnată de preşedinte, dar ministrul a întreprins aceste gesturi care eu le-aş califica drept justificate şi curajoase, că poate justificate ar fi fost şi în trecut, dar n-a avut nimeni curajul”, a susţinut Tăriceanu.

El a vorbit și despre reproșurile care i se aduc acestuia:

„Sigur, i se reproşează anumite lucruri, am văzut declaraţiile domnului Dragnea, am văzut declaraţiile doamnei Dăncilă, în fine… nu-mi rămâne decât să spun că acuma, partea nostimă o văd în seara asta, anumite televiziuni, cele care până ieri îl criticau de mama focului pe Tudorel Toader, au început să se lamenteze că viitorul ministru va fi Nicolicea”, a spus el.

Călin Popescu Tăriceanu a transmis că toată situația este cauzată de o chestiune de poziționare:

„Eu am spus că Tudorel Toader a făcut lucruri pe care cei din opoziţie le-au calificat ca fiind prea abrupte, prea repede le-a făcut şi prea multe, da, cei din majoritate au spus exact invers, că a fost prea lent şi că a făcut prea puţine. E foarte greu să împaci pe toată lumea. Cert este că s-a ajuns la această decizie”, a declarat Tăriceanu.

El a transmis că în niciun caz nu se poate vorbi despre lipsă de curaj în cazul lui Toader, având în vedere că el a fost cel care a luat decizia să-i revoce pe Lazăr și Kovesi.