Schimbarea momentului pentru șoferi! Vor avea parte de noi reguli. Se aplică de la 10 septembrie

Mai precis, toți șoferii români, inclusiv societățile de asigurare și de brokeraj, vor avea parte de noi reguli privind RCA-ul din data de 10 septembrie. Trebuie menționat că cea mai importantă modificare este reprezentată de completarea formularului de constatare amiabilă.

Constatarea amiabilă se făcea până acum fizic. Totuși, șoferii au scăpat acum de această grijă, deoarece totul s-a mutat online.

Trebuie menționat că măsura va fi pusă în aplicare începând cu sfârșitul lunii septembrie, conform antena3.ro

A doua modificare constă în faptul că societățile de asigurări își vor putea stabili prețurile individual și nu în funcție de tarifele de referință.

Până în momentul de față, acestea erau obligate să anunțe Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în privința schimbărilor prețurilor.

Acest lucru a dispărut iar companiile își vor putea stabili prețurile individual, în funcție de canalele de distribuție.

Totodată, utima modificare este asigurarea netă pe cheltuieli. Practic, pot fi primite oferte diferite de la mai mulți distribuitori în vederea încheierii aceluiași contract de asigurare.

Noi reguli pentru șoferi!

În altă ordine de idei, amintim că polițiștii din cadrul Sindicatului Europol au transmis o propunere prin care șoferii care nu pot fi testați pentru alcool sau droguri pot rămâne fără permis de conducere pentru o zi.

Sancțiunea s-ar putea aplica atât șoferilor care nu pot face testul din motive medicale, cât și celor care refuză testul, ceea ce înseamnă că pe lângă dosarul penal, aceștia pot alege să li se confiște permisul pentru 24 de ore.

Din cauză că în România sunt foarte mulți șoferi care nu respectă regulile de circulație rutieră, Sindicatul Europol susține că aplicarea acestor sancțiuni este extrem de importantă.

Proiectul celor de la Sindicatul Europol a fost postat pe pagina Ministerului Afacerilor Interne (MAI), iar în prezent se află în transparență decizională.

Proiectul se adresează șoferilor, polițiștilor din cadrul Poliției Române, dar și celor de la Poliția Locală, precum și administratorilor de drumuri.

Măsurile propuse vin în contextul în care, la nivel european, România se află în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere. De aceea, România are la dispoziție mai puțin de patru ani pentru a îndeplini obiectivul de reducere a numărului de accidente cu 25%.