Decizie uluitoare anunțată de Clotilde Armand! Primarul Sectorului 1 alege să implice România în scandalul internațional al momentului.

Este vorba despre condamnarea metodeor dictatoriale ale președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukashenko

Decizie uluitoare anunțată de Clotilde Armand! Se schimbă denumirea străzii Tuberozelor

”Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus.

În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich – numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit.

”Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită.” – Andrei Oișteanu”, a scris Clotilde Armand miercuri pe Facebbok.

Lukashenko, pumn brutal în gura mass media din Belarus

Roman Protasevich, în vârstă de 26 de ani, călătorea cu o companie aeriană comercială de la Atena la Vilnius, Lituania, când un avion de luptă a interceptat cursa aeriană.

Zborul companiei Ryanair a fost redirecționat către Minsk, capitala Belarusului, unde jurnalistul a fost luat în primire de forțele de ordine.

Tactica, condamnată pe scară largă, a fost cea mai recentă încercare a lui Aleksandr Lukashenko, liderul autoritar al țării, de a suprima vocea influentă a jurnalistului Protasevici.

Au rămas puține surse de știri independente în Belarus, unde majoritatea mass-media au fost forțate să închidă, după protestele pe scară largă în legătură cu alegerile prezidențiale disputate din 2020.

Protasevich este cofondator și fost editor al canalului NEXTA de pe platforma de socializare Telegram, care a devenit o conductă populară pentru inamicii lui Lukashenko, menită să împărtășească informații și să organizeze demonstrații împotriva guvernului.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei.