Reţeaua de socializare online a precizat într-un comunicat că "a acceptat să suspende" în UE opţiunea de recunoaştere facială (‘Tag suggest’) şi "să lucreze" cu autorităţile irlandeze pentru a găsi "mijlocul adecvat de a obţine consimţământul utilizatorilor pentru acest tip de tehnologie în conformitate cu reglementările europene".

Comisarul irlandez responsabil pentru protecţia datelor, Billy Hawkes, a precizat la rândul său că datele privind "utilizatorii existenţi vor fi şterse până la 15 octombrie", în timp ce această opţiune a fost deja suspendată pentru noii utilizatori.

Hawkes s-a declarat extrem de "încurajat" de decizia Facebook, care merge dincolo"de recomandările iniţiale" ale autorităţii.
Această opţiune a Facebook foloseşte un program de recunoaştere facială pentru a compara fotografii nou postate online cu fotografii vechi, pentru a sugera nume de persoane care apar în poze şi pentru a le propune astfel utilizatorilor să le identifice.

Opţiunea s-a aflat încă de la lansarea sa în 2011 în UE în colimatorul organismelor europene de protecţie a datelor, din cauza temerilor privind încălcarea vieţii private a utilizatorilor.

Anunţul acestei suspendări survine în cadrul publicării de către autoritatea irlandeză, care este competentă pentru Facebook în Europa, a raportului său privind reţeaua de socializare online, căreia i-a cerut în decembrie 2011 să-şi clarifice politica în materie de date private.

În acest raport, autoritatea se declară "mulţumită" că "marea majoritate" a recomandărilor sale au fost "pe deplin aplicate" de Facebook.
Sursa: Agerpres