Facebook a anunțat că în ultimul trimestru al anului 2020, a închis 1,3 miliarde de conturi de pe rețeaua de socializare a corporației. De asemenea, compania a eliminat în acelaşi timp peste 12 milioane de elemente de conţinut semnalate de experţi internaţionali în domeniul sănătăţii ca dezinformări despre coronavirus şi vaccinuri, relatează Reuters.

Astfel, în intervalul octombrie-decembrie 2020, 1,3 miliarde de conturi ale utilizatorilor de pe platforma Facebook au fost închise.

Compania a eliminat în acelaşi timp peste 12 milioane de elemente de conţinut semnalate de experţi internaţionali în domeniul sănătăţii ca dezinformări despre coronavirus şi vaccinuri.

Afirmaţiile false şi teoriile conspiraţiei legate de vaccinuri au proliferat pe platformele media sociale, inclusiv Facebook şi Twitter, în timpul pandemiei.

Dezvăluirile au apărut pe blogul Facebook înaintea unei investigaţii a comisiei pentru energie şi comerţ a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA privind combaterea dezinformării.