Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, a testat o nouă versiune a chipului Snapdragon produs de Qualcomm, denumit 810, însă în cele din urmă a decis să nu îl utilizeze. Decizia este o adevărată lovitură pentru Qualcomm, în condiţiile în care Samsung este unul dintre cei mai importanţi clienţi ai săi. Potrivit analiştilor, chipul Snapdragon 810 s-a confruntat cu o serie de probleme care ar putea să nu poată fi corectate la timp pentru lansarea noului smartphone Galaxy S.

“Samsung ar putea lansa noul Galaxy S la începutul lunii martie şi nu îşi poate permite riscul de a utiliza chipuri cu probleme pentru cel mai important model al său”, a declarat Song Myung Sup, analist la HI Investment & Securities Co.

Samsung utilizează deja propriile procesoare Exynos pentru o parte dintre smartphone-urile Galaxy S5, iar o mai mare adoptare a chipurile Exynos ar putea ajuta Samsung să-şi crească vânzările prin atragerea unor noi comenzi din partea altor producători de smartphone-uri. Samsung este al doilea mare producător mondial de chipuri şi în prezent încearcă să-şi extindă aceste activităţi prin investiţii de 15 miliarde de dolari într-o nouă facilitate de producţie în apropiere de Seul.

La începutul acestei luni, Samsung a estimat că în trimestrul patru din 2014 profitul său operaţional a scăzut cu aproximativ 37% comparativ cu perioada similară din 2013, în condiţiile în care veniturile din vânzările de smartphone-uri au fost afectate de creştere concurenţei şi scăderea preţurilor pentru telefoanele mai vechi.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: