Mirel Rădoi, antrenorul naționalei U21, este propunerea aprobată în Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal (FRF) pentru postul de selecționer al primei reprezentative. Această propunere va fi dezbătută în Comitetul Executiv al FRF, în ședința de marți, 26 noiembrie.

Mirel Rădoi a fost numit manager sportiv al naţionalei de tineret sub 21 de ani în martie 2018, iar în august 2018 a preluat funcţia de antrenor, după plecarea lui Daniel Isăilă. Rădoi a calificat reprezentativa U21 la Campionatul European care a avut loc în această vară şi a ajuns până în semifinalele competiţiei. Aceasta performanţă a echivalat şi cu calificarea la Jocurile Olimpice pentru prima oară după 56 de ani, scrie HotNews. Mirel Rădoi a stat pe banca naţionalei de tineret la 15 partide, cu un palmares de 9 victorii, 3 remize şi 3 înfrângeri.

Pe lista posibililor înlocuitori ai lui Cosmin Contra pe banca primei reprezentative s-au mai vehiculat numele lui Dan Petrescu, Gică Hagi, Mircea Lucescu sau Marius Șumudică.

După ce naţionala de fotbal a României a ratat şansa de a se califica direct la EURO 2020, ultima carte pe care o vor juca tricolorii este barajul din Liga Naţiunilor, unde vor întâlni Islanda.