Moartea iubitului interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a şocat o ţară întreagă. Milioane de oameni, simpli admiratori sau prieteni apropiaţi, îl plâng pe marele cântăreţ.

Melodie în memoria lui Petrică Mîțu Stoian

În acest context, Constantin Enceanu, bun prieten cu Mîțu Stoian, a luat o decizie radicală. El spune că doreşte să-l onoreze pe fostul mare artist dedicându-i un cântec, pe care urmează-l să-l compună.

“Mă gândesc să îi fac un cântec, să i-l dedic, chiar dacă îmi va fi foarte greu să îl cânt pentru că îmi aduc aminte, de fiecare dată, de momentele când era pe scenă, cât de bine ne cunoșteam, cât de bine ne înțelegeam.

Ne înțelegeam din priviri, din respirație… Când făceam improvizații le făceam de credea lumea că am exersat înainte…”, a declarat Constantin Enceanu, într-un interviu acordat acum câteva zile pentru Fanatik.

Cum îl caracterizează Constantin Enceanu pe bunul său prieten?

“El era sarea și piperul la petreceri, el crea întotdeauna o atmosferă plăcută, avea tot timpul o glumă, o poantă și făcea ca toți cei de acolo să se simtă bine. (…) Am nenumărate amintiri frumoase cu Petrică.

Mi-e imposibil să spun care e cea mai frumoasă, sunt foarte multe legate de activitatea noastră artistică. Mi-amintesc că Petrică făcea farse, făcea glume cu colegele noastre”, a mai povestit Constantin Enceanu, cu lacrimi în ochi.

“Petre nu era omul care să se certe. Voi pomeni de fiecare dată de el, îmi va fi foarte greu”

În ziua înmormântării, la biserică, Constantin Enceanu povestea cât de greu îi este să participe la un astfel de eveniment trist, dar şi cum se va urca pe scenă fără Petrică Mîțu Stoian la următorul concert pe care cei doi urmau să-l susţină împreună.

“Foarte greu, foarte greu, dragilor. Nu-mi doream să particip la astfel de evenimente, nu prea mi-au plăcut astfel de evenimente, chiar dacă am participat, am facut-o discret si m-am retras pentru că nu-mi plac… Astăzi voi fi alături de Petre până când o să arunce țărâna pe el.

Mă gândeam ce o să fie de acum înainte, deocamdată nu ne dăm seama. Suntem încă bulversați, dar deocamdată îl știm lângă noi și tot îl aștept să vină. Nu se poate. Aștept să mă sune, să mă întrebe…

Eu cu Petre nu ne-am certat niciodată. Petre nu era omul care să se certe. Voi pomeni de fiecare dată de el, îmi va fi foarte greu, urma să avem și un eveniment împreună. Imaginați-vă cât de greu o să-mi fie să merg la acel eveniment și știu că Petrică nu o să mai vină. Este greu”, a mărturisit Constantin Enceanu.