Așadar, Administraţia Prezidenţială informează că preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Aceasta va avea loc marţi, 11 aprilie, începând cu ora 10:00, la Palatul Cotroceni.

Urmează să fie dezbătute mai multe subiecte de importanță națională

Urmează să fie dezbătute mai multe subiecte de importanță națională, precum evoluţiile privind situaţia de securitate din Marea Neagră, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi a intervenţiilor externe asupra Republicii Moldova, dar şi concepţia dezvoltării aviaţiei militare române.

„Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la evoluţiile privind situaţia de securitate din Regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi a intervenţiilor externe asupra procesului democratic din Republica Moldova. De asemenea, se va analiza şi concepţia dezvoltării aviaţiei militare române”, a informat Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Klaus Iohannis a semnat un ordin important

În altă ordine de idei, amintim că birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și a Senatului au luat act de scrisoarea președintelui Klaus Iohannis în legătură cu participarea României, pe parcursul acestui an, cu forțe și mijloace ale Ministerului de Interne (MAI) la Misiunea Uniunii Europene în Armenia.

În scrisoarea trimisă pe 28 martie președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, șeful statului arată că pe fondul situaţiei tensionate şi complexe dintre Armenia şi Azerbaidjan, Consiliul Uniunii Europene a aprobat constituirea unei noi misiuni sub egida Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PSAC), respectiv European Union Mission Armenia (EUMA), indicând că această misiune are scopul de a contribui la stabilitatea şi securitatea din zonele de frontieră ale Armeniei, la consolidarea încrederii şi la crearea unui mediu favorabil care să impulsioneze demersul de normalizare a relaţiilor dintre Armenia şi Azerbaidjan.

„Participarea României cu forţe şi mijloace ale Ministerului Afacerilor Interne la această misiune confirmă angajamentul ţării noastre faţă de statele partenere din regiune şi, în acelaşi timp, consolidează profilul României în cadrul UE de furnizor regional de securitate”, a mai transmis președintele Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni menţionează că fondurile financiare necesare executării misiunii sunt asigurate din bugetul alocat MAI.