Este vorba de terenul  de 11.000 metri pătrați, din București, unde urma să se construiască o moschee.

Conform HG, se revocă dreptul de folosință gratuită al Muftiatului Cultului Musulman din România asupra imobilului-teren prevăzut în Hotărârea Guvernului nr. 372/2015 privind trecerea unui imobil- teren din domeniul privat al statului și administrarea Regiei Autonome „Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat” în domeniul public al statului, administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte și folosința gratuită a Muftiatului Cultului Musulman din România, informează publicația.

Totodată, imobilul-teren prevăzut la art. 1 din domeniul public al statului și administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte trece în proprietatea privată a statului și în administrarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”.

Predarea-preluarea imobilului-teren transmis potrivit prevederilor art. 3 se face pe bază de protocol încheiat între Muftiatul Cultului Musulman din România, Secretariatul de Stat pentru Culte și Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

În urmă cu trei ani, Guvernul condus pe atunci de premierul Victor Ponta a alocat Muftiatului Cultului Musulman un teren de 11.000 metri pătrați, în Bd.Expoziției din București, unde comunitatea dorea construirea unui centru care să cuprindă o moschee, o bibliotecă, două săli de curs pentru școala de weekend a copiilor și o cantină socială pentru nevoiași indiferent de religie, potrivit a3.

Proiectul a stârnit atunci numeroase discuții, fiind cea mai mare construcție religioasă islamică, dintr-o țară creștină. Ulterior, Muftiatul Cultului Musulman din România a anunțat că Marea Moschee de la București nu se mai construiește, neexistând surse de finanțare pentru pentru ridicarea acesteia.