Este decizia care îl cutremură pe Traian Băsescu. Acesta vede cum dispar oameni din partidul său de suflet dar și cum se fac vinovați de fapte de corupție.

Asta pentru că Partidul Mișcarea Populară a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, că a decis să ia o decizie radicală. Formațiunea politică a luat act de arestarea preventivă a celor doi consilieri ai PMP București. Din acest motiv, a hotărât ca ei să fie excluși din partid.

„Partidul Mișcarea Populară a luat act de luarea măsurilor preventive, într-o cauză penală, cu privire la cei doi consilieri ai PMP București. Prin urmare, Partidul Mișcarea Populară a demarat procedurile de excludere din partid pentru cei doi consilieri”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

Decizia PMP a fost provocată de faptul că atât consilierul local PMP de la Sectorul 2 Cătălin Constantin Șerpescu și consilierul general PMP Marian Cătălin Militaru au fost arestați preventiv. Ei sunt acuzați de fapte de corupție într-un dosar în care este acuzat și omul de afaceri Corin Romanescu.

Ce a provocat decizia PMP

Tribunalul București a decis, marți, arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri și a celor doi consilieri PMP. Ei sunt acuzați de dare și luare de mită, precum și de trafic de influență. În cauză, susțin anchetatorii, ar fi vorba despre modul în care Romanescu ar fi fost implicat în determinarea celor doi consilieri, de la Partidul Mișcarea Populară (PMP), pentru ca aceștia să îl constrângă pe primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, să emită autorizatie pentru amplasarea unor panouri publicitare.

Dosarul în care au fost reținuți cei trei are legătură cu amplasarea unor panouri publicitare din Sectorul 2. Mai precis, cei trei ar fi încercat să-l determine pe primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, să aprobe amplasarea a 50-100 de panouri publicitare, promițându-i în schimb sprijin politic.

Cătălin Constantin Șerpescu este un politician intrat în Consiliul Local al Sectorului 2 în anul 2016. El a fost ales pe listele Partidului Mișcarea Populară al cărei secretar este în organizația locală din sectorul 2.