Debenhams Plc, al doilea mare retailer fashion din Marea Britanie în ceea ce priveşte numărul de magazine, a anunţat achiziţia lanţului de magazine Magasin du Nord din Danemarca pentru 12,3 milioane de lire sterline, aceasta fiind prima achiziţie a companiei britanice în Europa Continentală.

Această achiziţie a fost catalogată drept „foarte atractivă” pentru acţionarii Debenhams, potrivit lui Rob Templeman, CEO-ul companiei. Magasin du Nord, care a înregistrat o cifră de afaceri de 288,7 milioane de lire în 2008, va aduce companiei britanice un profit de 8 milioane de lire abia în al doilea an de la cumpărare.

Aceasta este doua achiziţie a Debenhams Plc din ultimii ani, după ce în 2007 compania britanică a plătit 19,5 milioane de lire sterline pentru retailerul irlandez Roches.

La începutul lunii septembrie, Debenhams s-a arătat interesat de achiziţia brandurilor deţinute de Aurora Fashions Ltd., printre care se numără Karen Millen şi Oasis. Potrivit unor surse din piaţă, compania ia în calcul achiziţia mai multor reţele de magazine de îmbrăcăminte. Printre acestea se numără şi retailerul de haine sport Fat Face Ltd. sau House of Fraser Plc.