Scrisoarea lui Tim Cook, adresată fanilor Apple din întrega lume care şi-au actualizat dispozitivele la noul sistem de operare iOS 6 şi s-au declarat dezamăgiţi de noua aplicaţie pentru hărţi, este incredibilă dintr-un singur punct de vedere. Şeful Apple îşi cere scuze pentru că nu a reuşit să ofere cea mai bună experienţă posibilă clienţilor companiei, însă gafa lui este că îi îndrumă pe fani către produsele concurenţei precum Google, Nokia sau Bing.
Steve Jobs nu ar fi făcut niciodată acest lucru. Potrivit biografiei oficiale, acesta ar fi spus despre Google şi Android: "Îmi voi da şi ultima suflare dacă trebuie şi voi cheltui fiecare bănuţ din cei 40 de miliarde de dolari pe care îi are Apple pentru a îndrepta această greşeală. Voi distruge Android pentru că este un produs furat. Sunt gata să declar război nuclear pentru asta. Nu vreau banii voştri. Nici dacă îmi oferiţi cinci milioane de dolari, nu îi doresc. Am destui bani. Vreau doar să nu mai folosiţi ideile noastre pentru Android, asta e tot ce vreau."  
“În timp ce noi lucrăm să îmbunătăţim hărţile, puteţi încerca aplicaţii alternative oferite de Bing, MapQuest, Waze, Google sau Nokia”, se arată în scrisoarea lui Cook.
Cook încheie scrisoarea astfel: “Tot ceea ce facem la Apple are ca scop realizarea celor mai bune produse din lume. Ştim că asta aşteptaţi de la noi şi vom lucra non-stop până când hărţile vor fi la cel mai înalt standard.”