Autoritățile din comuna Gorbănești, din județul Botoșani au investit 85.000 de euro pentru construirea, mai multe WC-uri  în interiorul școlii. La școala din comună învață 250 de elevi.  Deoarece, comună nu are deocamdată sistem public de canalizare, toaletele nu au fost însă conectate și la o fosă septică.

Autoritățile au început să investească în toaletele școlii din Gorbănești în 2012, pentru ca elevii să nu mai meargă la toaleta din fundul curții. Inițial, prima investiție a fost realizată pentru reabilitarea WC-urilor. Edilul, Gică Iliescu (PSD), un primar cu patru mandate, se mândreşte cu investiţia sa în ceea ce priveşte WC-urile din fundul curţii şi spune că sunt „îmbrăcate în faianţă“.

„Este WC în curte, este destul de mare construit. Are nici mai mult nici mai puţin de 180 de metri din faianţă puşi pe pereţi“, spune edilul, potrivit Digi24

Reabilitarea a costat 40.000 de euro, dar a fost inutilă, mai ales că școala nu avea avizul sanitar.

A doua investiție a presupus construirea unei anexe cu toalete la clădirea școlii, adică o clădire de toalete cu două etaje. Toaletele sunt dotate cu faianţă şi gresie. În total, toată această a doua investiţie a însemnat suma de 400.000 de lei, adică în jur de 86.000 de euro.

 „Investiţia constă în construirea unui grup sanitar, cu intrarea din şcoală, cu încălzire, cu cabine separate pentru băieţi şi fete, aducţiune de apă în şcoală cu filtre de dedurizare a apei şi canalizare. Când vine iarna nu se putea ca un copil să meargă prin zăpadă până la grupul sanitar“, spune primarul din Gorbănești. 

Cei mai mulți bani au venit din bugetul primăriei, iar Ministerul Dezvoltării a contribuit cu 10% din sumă.