El a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că DeLonghi va avea la Jucu între 600 şi 1.000 de angajaţi.

Compania Nokia a anunţat, miercuri, că a semnat un acord cu compania DeLonghi pentru preluarea halelor de producţie ale fabricii de telefoane de la Jucu, care a fost închisă de firma finlandeză.

‘Se estimează că tranzacţia se va finaliza în primul trimestru al anului 2012, iar părţile au convenit ca termenii acordului să rămână confidenţiali. DeLonghi intenţionează să integreze facilitatea de producţie, ca parte cheie, în cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internaţională a grupului, aflat într-o perioadă de creştere accelerată. De asemenea, producătorul de electrocasnice planifică adaptarea capacităţii sale de manufactură şi diversificarea platformei sale de producţie, astfel încât să balanseze structura de producţie din Estul îndepărtat către Europa, unde DeLonghi îşi desfăşoară deja activitatea în cadrul unei fabrici în Italia’, se precizează într-un comunicat transmis miercuri de reprezentanţii Nokia.

‘Pe parcursul evaluării interesului faţă de fabrica Nokia, am făcut eforturi pentru a găsi un investitor important cu planuri clare de creştere şi de a crea locuri de muncă aici în viitorul apropiat. DeLonghi a fost candidatul ideal din ambele puncte de vedere şi suntem foarte mulţumiţi că am reuşit să asigurăm un viitor fabricii, atât de repede’, a declarat, în comunicat, Robert Andersson, senior vice president în cadrul Nokia, cel care a condus discuţiile.

DeLonghi este unul dintre liderii globali pe piaţa aparatelor electrocasnice, în special în domeniul automatelor de cafea, aparatelor de bucătărie, îngrijirii locuinţei şi confortului casnic. Grupul are o cifră de afaceri de aproximativ 1,4 miliarde de euro şi este listat la Bursa din Milano. Mărcile sale distinctive sunt DeLonghi şi Kenwood.
SURSA: Agerpres