Cei de la Cnet.com se întreabă de ce are nevoie Google de o tabletă proprie de vreme ce are deja în portofoliu modelele Motorola. Comisia Europeană a aprobat săptămâna trecută oferta de 12,5 miliarde de dolari a Google pentru cumpărarea Motorola Mobility. Astfel,  modelele Motorola Xoom de 10,1 inch, Xyboard sau Xoom 2 şi Xyboard de 8.2 inch fac parte din portofoliul gigantului web.

Despre tableta Google, analistul Richard Shim de la DisplaySearch spune că va avea un ecran de 7 inch cu o rezoluţie de 1.280×800 pixeli. Producţia este programată sa înceapă din luna aprilie a acestui an şi va varia între 1,5 -2 milioane de unităţi.

Motivul pentru care Google insistă să aibă propria tabletă este legat de succesul înregistrat de Amazon cu Fire. Amazon a livrat peste 5,3 milioane de unităţi în trimestrul patru, conform datelor DisplaySearch. Doar Apple a reuşit să livreze mai multe unităţi într-un timp atât de scurt.

Dacă Google va lansa propriul model, piaţa de tablete cu ecran de 7 inch va deveni mai aglomerată. Apple, care domină piaţa în prezent, ar putea lansa în curând un model de 8 inch, conform unor surse din Asia, citate de Wall Street Journal.