Florin Cîțu a precizat că Guvernul a făcut tot ce trebuia să facă pentru ca oamenii să se vaccineze. Șeful Guvernului nu își găsește nicio vină pentru eșecul campaniei de vaccinare.

Mai mult decât atât, Premierul a declarat că el ”nu este firmă de advertising”, să îi convingă pe oameni să se vaccineze.

Este incredibil ce a putut spune Florin Cîțu! ”Să ştiţi că nu sunt o firmă de advertising”

Întrebat dacă se consideră vinovat de eşecul campaniei de vaccinare, aşa cum acuză unii dintre cei care îl contestă, Florin Cîţu a explicat că el nu este firmă de publicitate.

”Să ştiţi că nu sunt o firmă de advertising. Ceea ce trebuia să facă Guvernul am făcut (…) Până la urmă, în România vaccinarea nu este obligatorie. Pot să fiu acuzat că eu nu sunt cel mai convingător om din lume.

Dar nimeni în statul român… încrederea în instituţiile statului şi mai ales eu, ca liberal care vreau să reduc influenţa statului în economie este puţin contradictoriu. Dar aş vrea să văd responsabili din societate, oameni care sunt lideri de opinie, influenceri, câte ore au dedicat campaniei de vaccinare? Pentru că până la urmă este vorba despre noi toţi”, a declarat Premierul joi seară, la Digi 24, potrivit news.ro.

El susţine că această campanie nu a funcţionat din cauza campaniei anti-vaccinare.

Lege pentru vaccinarea obligatorie

Cîţu anunţă că acte normative care să reglementeze vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 sau efectuarea de teste periodice pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 trebuie votate în Parlament, întrucât Ministerul Justiţiei insistă că astfel de reglementări nu pot fi adoptate prin Ordonanţă de Urgenţă.

”Trebuie să mergem în Parlamentul României cu un proiect de lege. Nu poate să fie Ordonanţă de Urgenţă, Ministerul Justiţiei insistă că aceasta este varianta pe care ar trebui să mergem în Parlamentul României.

Şi acolo, în Parlamentul României trebuie să vedem dacă cei de la USR se vor rupe de cei de la AUR şi vor merge pe aceste variante, pentru că dacă ei rămân lângă AUR, ţin această campanie anti-vaccinare, după aceea va trebui să vorbim cu cei de la PSD să voteze acest proiect de lege, ca să meargă mai departe”, a mai spus el, potrivit sursei citate.

”Trebuie avute discuţii serioase”

Florin Cîţu a menţionat că trebuie avute discuţii serioase, ridicând problema ”dacă trebuie să dăm afară 30% dintre medici pentru că nu vor să se vaccineze, spre exemplu”.

”Suntem în mijlocul unei pandemii, aici trebuie să fim foarte atenţi. Să discutăm despre desfacerea contractului de muncă unui cadru medical când avem nevoie de medici ca să ne luptăm cu pandemia.

Aş vrea să avem această discuţie cu cadrele medicale să vedem cum îi convingem să se vaccineze”, a adăugat Premierul.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei.