Contre uriașe pe vaccinarea obligatorie a bugetarilor! Guvernul s-ar putea vedea pus în fața unei reacții a sindicatelor.

Liderii partidului AUR au pornit deja contra-ofensiva împotriva presiunilor făcute asupra bugetarilor să se vaccineze.

Contre uriașe pe vaccinarea obligatorie a bugetarilor! Reacționează sindicatele din sectorul public?

AUR acuză Guvernul că lansează ameninţări şi intimidări ”la adresa personalului bugetar care nu doreşte să se vaccineze”. Formaţiunea invită sindicatele din sistemul public la consultări în Parlament.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) invită sindicatele din sistemul public la consultări, la Palatul Parlamentului, după ce o serie de oficiali guvernamentali au înteţit ameninţările şi intimidările la adresa personalului bugetar care nu doreşte să se vaccineze”, a transmis partidul, conform unui comunicat de presă.

”Guvernul Cîţu are apucături dictatoriale şi încearcă să introducă vaccinarea obligatorie pe uşa din dos. Invităm sindicatele care îi reprezintă pe medici, pe profesori şi pe funcţionarii publici la discuţii temeinice în Parlamentul României, pentru a stabili o cale de urmat în faţa ameninţărilor tot mai apăsate la adresa drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor.

AUR îşi reiterează angajamentul de a folosi toate mijloacele parlamentare şi legale pentru a-i apăra pe cei slabi şi vulnerabili în faţa tentativelor de abuz ale statului. Vaccinarea este voluntară, iar oamenii trebuie convinşi, şi nu constrânşi să se vaccineze”, a transmis senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, conform unui comunicat de presă.

”Presiuni tot mai mari din partea Guvernului”

Copreşedintele AUR, George Simion spune că anumite categorii profesionale, precum medicii, profesorii, sau angajaţii la stat sunt ”supuşi unor presiuni” pentru a se vaccina, întrucât ”Ministerul Sănătăţii pregăteşte un proiect de lege prin care medicilor nevaccinaţi ar urma să le fie tăiate sporurile”.

”Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că, în opinia sa, personalul din sistemul public ar trebui să fie vaccinat sau testat. Ministrul Sănătăţii pregăteşte un proiect de lege prin care medicilor nevaccinaţi ar urma să le fie tăiate sporurile, susţinând că statul nu ar trebui să plătească testarea celor care au libertatea să se vaccineze gratuit.

Deşi vaccinarea nu este obligatorie, medicii, profesorii şi angajaţii la stat sunt supuşi unor presiuni tot mai mari din partea Guvernului (…).

În condiţiile în care 7 din 10 români nu sunt vaccinaţi, ce s-au gândit guvernanţii? Să-i ameninţe pe bugetari. Nu suntem de acord cu aşa ceva şi nu vom admite aşa ceva”, a declarat deputatul George Simion, copreşedinte AUR.

Executivul lucrează la un proiect de lege

Partidul a mai amintit că a „depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancţiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane.

Potrivit proiectului, emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracţiune şi sancţionată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că personalul din sistemul public trebuie să fie vaccinat sau testat, menţionând că în zonele unde angajaţii statului intră în contact cu cetăţenii trebuie dată dovadă de responsabilitate.

Ministrul Sănătaţii Ioana Mihăilă a dezvăluit că Executivul lucrează la un proiect de lege prin care cadrele medicale nevaccinate – medici, asistente, brancardieri – să fie obligaţi a suporta pe cheltuiala proprie teste periodice, dacă nu acceptă să se imunizeze până în septembrie.