Proiectu de lege privind sistemul public de pensii urmează să fie dezbătut şi votat de Senat miercuri.

„Dat fiind faptul că majoritatea colegilor de la PSD au părăsit sala, o să vă rog să dăm un vot pentru a vedea dacă mai există cvorum de ședință. 27 de senatori prezenți. Ne pare rău, la punctul 15 chiar era o lege importanta, Legea pensiilor. E mare păcat că PSD nu a stat să susțină această inițiativă legislativă. Declar ședința închisă”, a afirmat președintele de ședință, senatorul PNL Alina Gorghiu, în timpul dezbaterilor.

În timp ce senatorul PNL Marcel Vela a susținut că parlamentarii majorităţii au părăsit sala de ședință într-un “mod neprincipial, necolegial şi nedemocratic”, senatorul USR Florina Presadă a comentat că PSD alege să se ducă şi să negocieze ministere în loc să dezbată legi.

Comisia pentru muncă a Senatului a adoptat, săptãmâna trecută, un raport de admitere cu amendamente la proiectul legislativ privind sistemul public de pensii. S-au înregistrat 6 voturi „pentru” şi 3 abţineri.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că amendamentele PNL şi UDMR adoptate în cadrul comisiei au vizat „doar unele scăpări” în textul propus de Guvern.

 

„Modificări – să spunem scăpãri ale noastre din lege, cu care am fost de acord să treacă pentru că vrem o lege mai bună. Nu am acceptat niciun fel de amendament care ar fi avut un impact mai mare, pentru că orice ban în plus (…) peste suma deja dublă a bugetului asigurărilor ar duce la inaplicarea legii şi cred că nu ne dorim niciunii acest lucru. Ne dorim pensii dublate faţă de 2016 şi, prin această lege, asta se întâmplã”, a afirmat Olguţa Vasilescu, după finalizarea dezbaterilor şi votului din Comisia de muncă.