“În ceea ce priveşte incidentul în care au fost implicate site-uri din domeniile .ro, am văzut în presă foarte multe comentarii, iar multe dintre acestea nu erau bazate pe realitate, în timp ce altele chiar nu cunoşteau problema. În cazul altora exista dorinţa de rating şi au gonflat problema. Cred că nu vă imaginaţi că este pentru prima dată când domenile .ro au suferit atacuri. În cazul din noiembrie a fost vorba de sub 0,002%, ca număr de domenii atacate. Nu au fost atacate serverele DNS şi avem foarte multă protecţie, dar nu vă spunem care sunt cheile, normal. Nu pot da cheile din casă oricui. Am luat toate măsurile ca astfel de lucruri să aibă cât mai puţine efecte negative”, a explicat Banciu.

În data de 28 noiembrie, mai multe site-uri înregistrate pe domeniile .ro nu au funcţionat, printre acestea aflându-se google.ro şi yahoo.ro.

La câteva ore după incident, Google România a precizat faptul că serviciile Google de pe plan local nu au fost atacate, nefiind vorba despre o vulnerabilitate a Google, ci a organizaţiei responsabile cu gestionarea numelor de domenii din România, respectiv RoTLD.

La rândul lor, specialiştii Kaspersky Lab au menţionat faptul că atacul asupra mai multor site-uri din România a fost unul de tip local direct la furnizorul de servicii internet.
Sursa: Agerpres