De ce ne invadează furnicile casele și cum putem scăpa de ele

De ce ne invadează furnicile casele și cum putem scăpa de ele. Cu siguranță, sunteți o gazdă grozavă, dar, fără doar și poate, aceste mici creaturi cu șase picioare și antene nu se află niciodată pe lista cu invitați.

Casele noastre au aproape tot ce ce au nevoie furnicile, inclusiv hrană, apă și adăpost, așa că nu este de mirare că aceste insecte vor să se bucure de tot confortul. Cu toate acestea, există o multitudine de motive pentru care furnicile mărșăluiesc prin bucătării. Profesioniștii dezvăluie cele mai comune motive pentru care micile insecte ajung în casă și ce putem face pentru a scăpa de ele.

Iată ce spun specialiștii consultați de RealHomes.

„Identificarea corectă a tipului de specie de furnici permite un tratament adecvat și un proces eficient de control al furnicilor”, insistă Ben McAvoy, proprietarul Insectek Pest Solutions.

Casele noastre au combinația perfectă pentru o colonie de furnici

Dr. Hamilton Allen spune că „furnicile lucrătoare sunt în mod constant în mișcare, în căutare de hrană, adăpost și apă. Casele noastre au combinația perfectă a acestor elemente pentru o colonie de furnici”.

Indiferent de tipurile de furnici, există caracteristici și trăsături specifice pe care toate le au în comun, în principal atrăgându-se una pe cealaltă cu urme de feromoni. Trebuie să întrerupi aceste urme de feromoni!

„Este foarte important să întrerupi aceste urme de feromoni pentru a preveni intrarea mai multor furnici în casă sau pentru a preveni să se întoarcă”, spune Nicole Carpenter, președinte la Black Pest Prevention.

„Recomand să creați amestecuri de casă, folosind produse cu mirosuri puternice, pentru a elimina aceste urme de feromoni.”

Nicole și alți experți în controlul dăunătorilor recomandă utilizarea produselor naturale și renunțarea la substanțele chimice dure, ori de câte ori este posibil.

„Amestecă părți egale de oțet și apă și pulverizează soluția în locurile în care furnicile au fost observate”, spune ea.

„De asemenea, puteți folosi suc de lămâie sau ulei de mentă, adăugând câteva picături în apă și pulverizând în jurul zonelor de activitate a furnicilor”, sfătuiește ea.

Înainte de a trata problema, trebuie să-ți dai seama ce anume atrage furnicile în casa ta. Iată de ce sunt atrase cel mai mult micile insecte:

1. Surse de alimente disponibile

Furnicile se vor invita singure dacă există o sursă de hrană disponibilă, cum ar fi recipiente deschise sau firimituri, așa că este important să fii foarte ordonat.

„Când vine vorba de mâncare, furnicile sunt atrase în interiorul caselor din cauza igienizării proaste, cum ar fi lăsarea vaselor nespălate în chiuvetă, firimiturile de pe blaturi și podele sau gunoiul”, adaugă Ian Williams.

„Cele mai multe specii de furnici iubesc zahărul, grăsimile și carbohidrații”, explică el.

Experții recomandă momeli insecticide deoarece furnicile care caută hrană vor duce momeala înapoi în cuib, ucigând întreaga colonie.

2. Vremea proastă

„Furnicile sunt creaturi cu sânge rece, care se bazează pe mediu pentru a-și regla temperatura corpului”, spune etnomologul Cody James Pace.

„În timpul iernii, pot căuta interiorul confortabil al casei pentru a evita frigul. În plus, unor furnici, cum ar fi furnicile dulgher, care de multe ori se cuibăresc în lemn, le va fi mai greu să reziste structurilor pe care le construim”, explică el.

Va trebui să vă verificați ușile, ferestrele și pereții dacă nu există crăpături sau goluri pe care furnicile le pot folosi pentru a intra.

„Majoritatea furnicilor trebuie să găsească o zonă în care să se cuibărească, protejate de extreme, cum ar fi temperatura și umiditatea, departe de potențialii prădători”, adaugă el.

3. Murdăria din casă

„Furnicile se dezvoltă în jurul locurilor unde este murdărie, deoarece le oferă mai multe locuri unde să se ascundă”, spune Cody.

„Măturați și spălați în mod regulat podelele și asigurați-vă că igienizați bine bolurile animalelor de companie, după ce au mâncat”, recomandă el.

4. Crăpături în zid sau în alte locuri din casă

Dacă aveți furnici, există șanse mari ca acestea să intre destul de ușor datorită crăpăturilor din toată casa. Investiți într-un kit de reparare a acestor crăpături.

„Este mai ușor pentru furnici să intre în casă dacă aveți multe goluri în structură, spune Nicole.

„Crăpăturile din tocurile ușilor, din pervazul ferestrelor și din fundație cresc probabilitatea de infestare a furnicilor într-o casă”, spune ea.

„Nu uitați să tratați zonele ascunse, precum prize electrice și comutatoare, deoarece acestea pot fi, de asemenea, puncte de intrare pentru furnici”, spune Ian.

5. Scurgeri

Problemele la instalații sanitare și scurgerile pot atrage furnicile, care gravitează spre umiditate atunci când au nevoie să depună ouă.

„Unele specii, cum ar fi furnica faraon, trebuie să se cuibărească aproape de o sursă de apă sigură”, notează Cody.

„Alte furnici, precum furnica dulgher, sunt atrase de lemnul umed, deoarece poate fi excavat mai ușor, iar o țeavă cu scurgeri poate oferi suficientă umiditate pentru a susține o întreagă infestare cu furnici”, adaugă el.

Ian adaugă: „Furnicile dulgher reprezintă în mod special o amenințare pentru structura caselor. Sunt atrase de lemnul deteriorat din cauza scurgerilor de apă, de lemnul de foc stivuit aproape de o casă și de buștenii putreziți.”

În plus, umiditatea poate fi o problemă de bucătărie, potrivit Dr. Allen, care sugerează să fiți atenți la frigider deoarece ar putea duce la probleme.

„Dacă frigiderul are condens exterior, verificați setările de temperatură și/sau numărul de articole din interior”, spune el.

„Prea multe alimente pot duce la o etanșare necorespunzătoare și la evacuarea aerului rece în exterior.”