Este important să cunoaștem originile pandemiei, dar acest lucru nu e posibil fără „transparență radicală și completă”, a declarat recent ministrul de externe din Singapore, Vivian Balakrishnan, potrivit CNBC.

”Etiologia este importantă nu din motive politice sau diplomatice, ci pentru viitor. Trebuie să știm cum se întâmplă aceste lucruri, unde va fi următorul focar, care va fi dinamica probabilă a acestor pandemii viitoare”, a adăugat el.

Balakrishnan a fost medic înainte de a intra în politică acum două decenii. În mai, ministrul a declarat pentru CNBC că virusul este endemic și nu va dispărea complet. O evaluare tot mai împărtășită de guverne și oficiali din domeniul sănătății la nivel global.

La începutul pandemiei, ipoteza originii naturale a virusului a fost acceptată pe scară largă de cercetători. Ulterior, nu s-a mai găsit un alt virus, la lilieci sau la alte animale, care să aibă „semnătura genetică” a SARS-CoV-2, ceea ce a dus la o reevaluare a teoriei „virusului scăpat din laborator”.

Președintele Joe Biden a cerut comunității de informații americane de informații o nouă investigație privind originile coronavirusului. Iar termenul limită de predare a concluziilor a fost în această săptămână.

Balakrishnan a spus că aflarea originilor virusului „este în interesul colectiv al întregii umanități”. „Îmi doresc doar să putem ieși din această politică și din rivalitatea superputerilor și să ne concentrăm doar asupra științei, sănătății și bunăstării”, a spus ministrul.