Firma britanică AstraZeneca este doar una din companiile care luptă în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva infamului coronavirus. În cursul acestei luni, compania a anunțat că vaccinul dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford a produs un răspuns imunitar „promițător” în testele clinice preliminare desfășurate pe oameni la o scară largă, potrivit celor scrise de cnbc.com

Cursa pentru dezvoltarea unui vaccin

„Ceea ce știm este că majoritatea companiilor au ca țintă două injecții pentru vaccinarea inițială iar propria noastră presupunere, bazată pe ceea ce știm din tehnologia pe care o folosim cu SARS 1, este că imunitatea ar putea dura 12 luni, poate 18 luni”, a spus Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca, pentru CNBC.

Totuși, acesta a subliniat un lucru foarte important. Pascal Soriot a transmis că „adevărul este că nu știm. Acest virus este foarte imprevizibil.”

Compania a încheiat mai multe contracte de distribuire a potențialului său vaccin anti-COVID în mai multe părți ale lumii, ajungând la un acord în luna iunie cu Germania, Franța Italia și Olanda pentru furnizarea a cel mult 400 de milioane de doze.

„Avem lanțuri de aprovizionare independente unul față de celălalt. Dacă funcționează vom putea începe distribuirea vaccinului în octombrie-noiembrie, scopul nostru fiind să aprovizionăm toată lumea în același timp”, a adăugat directorul executiv al companiei.