Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează că persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 se pot prezenta, începând de astăzi, direct în centrele de vaccinare, fără a mai fi nevoie de programare în platformă. Sunt vizate persoanele cu vârste de până în 60 de ani.

În ceea ce privește timpul de aşteptare până la vaccinarea propriu-zisă, acesta depinde de capacitatea centrului ales de fiecare persoană. Totodată, trebuie menționat faptul că, ei care şi-au făcut deja programare în platformă au prioritate la vaccinare.

Cei fără programare se pot prezenta după ora 14.00 la orice centru de vaccinare, având la ele doar cartea de identitate.

“Important de reţinut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

Vaccinarea anti-covid se poate face fără programare începând de astăzi

Menţionăm că persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor”, a arătat CNCAV.

Sursa citată subliniază faptul că persoanele care au deja programările făcute prin platforma de vaccinare pusă la dispoziție de autorități au prioritate la vaccinare.

Astfel, în funcție d capacitatea de vaccinare a centrului, dar și în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordinea pentru cei care vin direct le centru, fără niciun fel de programare.

Imediat după vaccinare, românii vizați vor primi o adeverință, în funcție de vaccinul făcut, fie că este vorba de prima doză sau de rapel.