Având premiera mondială anunțată pentru Frankfurt Motor Show (IAA), Dawn are la bază o platformă tehnică preluată de la coupe-ul Wraith, însă are ca țintă clienții tineri și femeile. „Dwan are rolul de a ne aduce în portofoiu o nouă generație de tineri antreprenori”, au decarat oficialii Rolls-Royce.

Dawn (Zori) este, conform britanicilor, cel mai silețios vehicul decapotabil de lux și „singurul care poate transporta în deplin confort patru persoane”. Iar Torsten Mueller-Oetvoes, CEO-ul companiei consideră că acesta este „cel mai sexy Rolls-Royce construit vreodată”.

Rolls-Royce Dawn are un plafon retractabil din pânză care poate fi pliat în doar 22 de secunde. Propulsorul cu care va fi echipat acest model în momentul lansării este un V12 de 6.6 litri, alimentat cu benzină care dezvoltă 571 CP. Grație acestuia mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4,9 secunde.

Deși prețul nu a fost încă dat publicității este de așteptat ca acesta să se situeze între ceal al lui Wraith, care costă 229.128 de lire, și al lui Phantom Drophead Coupe (358.488 lire sterline).