Darius Dumitru Meșca, Directorul General Electrica Furnizare, explică de ce sunt aceste oferte mai atractive decât cele ale concurenței.

Care sunt ofertele pe care Electrica Furnizare le-a lansat pe piață și în ce constau acestea?

Darius Dumitru Meșca: În contextul liberalizării pieței gazelor naturale de la 1 iulie, Electrica Furnizare a pregătit o serie de oferte foarte avantajoase de furnizare a gazelor naturale, disponibile pentru clienții din toate zonele țării. Două dintre ofertele lansate recent de Electrica Furnizare, destinate clienților casnici, sunt bazate exclusiv pe furnizarea de gaze naturale: Gaz Stabil și Gaz Mobil. Există și pachetul “Împreună”, de furnizare a energiei electrice și gazelor naturale, destinat atât clienților casnici, cât și clienților business. Cele trei oferte sunt active și au ca termen de valabilitate data de 30 iunie 2020, prețul rămânând același pentru o perioadă de 12 luni. 

Care ar fi cel mai important avantaj al clientului, din punctul dumneavoastră de vedere?

Darius Dumitru Meșca: Sunt mai multe avantaje pe care le oferim clienților, dar cel mai important este faptul că prețurile incluse în cele 3 oferte sunt fixe. Suntem o companie de tradiție, stabilă și responsabilă, care a dovedit și în vremuri dificile că își respectă angajamentele față de clienți. Avantajele parteneriatului cu Electrica Furnizare sunt însă multiple. În primul rând, preț competitiv și condiții de plată avantajoase. De asemenea, repet, un mare avantaj îl reprezintă această garanție a unui preț fix.

Este important, mai ales în această perioadă, să încurajăm metodele alternative de interacțiune și de plată, pentru siguranța noastră, a tuturor. Mai mult decât atât, clienții beneficiază de confortul facturilor electronice și de posibilitatea de a face plăți electronice, prin contul MyElectrica. În plus, oferim în permanență asistență, printr-un call center cu număr unic. De asemenea, există posibilitatea de transmitere a indexului autocitit, prin intermediul unui număr de telefon gratuit, iar accesul la MyElectrica face posibilă interacțiunea în mediul online, astfel încât fiecare client își poate gestiona relația cu furnizorul, cu minimum de resurse financiare și de timp. Nu în ultimul rând, Electrica Furnizare este un partener puternic, stabil, preocupat constant să facă investiții semnificative în soluții de viitor, ceea ce oferă garanția menținerii, pe termen lung, a unui raport calitate/preț foarte bun.

Care este cel mai mare avantaj al companiei, în relația cu piața românească?

Darius Dumitru Meșca: Compania se bucură deja de recunoaștere în topul furnizorilor de energie electrică. Este un partener cu o bogată tradiție, avem o bună cunoaştere a caracteristicilor de consum din piața de energie din România, o infrastructură modernă şi personal pregătit să ofere servicii de calitate clienţilor săi. Avem ambiția de a ne consolida imaginea de companie multi-utility, flexibilă, care să răspundă rapid noilor așteptări, tot mai rafinate, ale clienților. În acest sens, deja ne-am dezvoltat portofoliul, gama de produse și servicii Electrica Furnizare fiind variată și incluzând atât oferte de energie electrică, gaze naturale – cu pachete dedicate tuturor categoriilor de clienți, cât și soluții energetice adaptate nevoilor clienților business. În plus, Electrica Furnizare deține dreptul de a desfășura activitatea de furnizare de energie electrică și gaze naturale pe întreg teritoriul țării, indiferent de operatorul de distribuție zonal.

Încercăm să personalizăm ofertele noastre, astfel încât fiecare să aleagă varianta care i se potrivește cel mai bine. Avem opțiuni variate de plată și termene avantajoase, precum și acces direct la toate informațiile de interes, prin intermediul aplicației mobile MyElectrica, prin care fiecare client își poate gestiona direct facturile. De asemenea, avem soluții energetice care se adresează clienților business și au ca scop reducerea consumului de energie electrică, accesul la energia regenerabilă și mobilitatea electrică. Cu toate aceste atuuri, într-o piață de energie în continuă schimbare, eu consider că Electrica Furnizare garantează clienților săi multiple avantaje. 

Ce ar trebui să știe clienții despre condițiile contractuale, dacă aleg Electrica Furnizare pentru gaze naturale?

Darius Dumitru Meșca: În mod cert, există avantaje contractuale pentru cei care deja au contract cu Electrica Furnizare pentru energie electrică și aleg compania și pentru furnizarea de gaze naturale. Dar avem și produsele Gaz Stabil sau Mobil, care nu implică semnarea unui contract pentru furnizarea energiei electrice. 

Produsul „Împreună” se adresează clienților casnici care doresc furnizarea la pachet a energiei electrice și a gazelor naturale, prin încheierea pentru același loc de consum a unui contract de energie electrică și de gaze naturale. Avantajele unui astfel de produs dual sunt multiple: reducerea costurilor cu energia electrică și gazele naturale, un singur contract și transmiterea simultană a facturilor, stabilitatea și siguranța oferite de același furnizor de încredere pentru cele două servicii și, nu în ultimul rând, prețurile fixe.

Pentru a semna contractul de furnizare a gazelor naturale, clienții trebuie să știe că este necesară notificarea actualului furnizor cu privire la încetarea prin denunțare unilaterală a contractului în derulare, cu minimum 21 de zile de preaviz, conform prevederilor art. 143 alin. 1, lit. g) din Legea 123/2012. Contractul de furnizare a gazelor naturale este agreat, semnat, ștampilat și comunicat între Părți, până cel târziu cu 10 zile înainte de începutul primei luni de furnizare.

De ce este atât de importantă stabilitatea furnizorului pe piață?

Darius Dumitru Meșca: Într-o lume în continuă schimbare, este, după părerea mea, cel mai important indiciu pentru client, în decizia de alegere a furnizorului. Vorbim despre stabilitatea conferită de alegerea unui furnizor cu vastă experiență în domeniul energetic, despre un preț garantat pe întreaga perioadă contractuală agreată, de suport tehnic oferit de specialiștii Electrica Furnizare sub formă de consultanță în domeniul furnizării de energie electrică și gaze naturale, precum și de reprezentare în relația cu distribuitorul. 

Ce oferă Electrica Furnizare în plus, față de competitori?

Darius Dumitru Meșca: Electrica Furnizare este un furnizor integrat, modern și eficient de energie electrică, gaze naturale și servicii complementare specifice celor două industrii. 

Avem o mare tradiție în furnizarea de energie electrică, iar, din iulie 2017, am devenit furnizor de gaze naturale. Însă, este important de știut că, în iunie 2014, compania a listat, cu succes, peste 51% din acțiunile Grupului Electrica la Bursa de Valori București și London Stock Exchange, fiind și astăzi cea mai mare listare de pe piaţa de capital din România. Acest demers a confirmat încrederea investitorilor în rentabilitatea Grupului Electrica și a condus, implicit, la consolidarea reputației Electrica Furnizare. Electrica este unul dintre pilonii economiei românești, un grup strategic, format din companii solide atât din punct de vedere operațional, cât și din punct de vedere financiar. Cred că acestea sunt garanții pentru clienți, pentru că astfel putem menține pe termen lung toate avantajele pe care le oferim acum. 

În acest moment, avem peste 3,5 milioane de clienți, ceea ce arată încrederea în companie, dar și calitatea serviciilor oferite de aceasta și avantajele conferite de raportul calitate/preț.